Семейство от пловдивското село Поповица се оплака, че майстор на улуци

...
Семейство от пловдивското село Поповица се оплака, че майстор на улуци
Коментари Харесай

Вместо ремонт – свален покрив, рекет и заплахи: Семейство стана жертва на нагла измама

Семейство от пловдивското село Поповица се оплака, че майстор на улуци е превърнал в призрачен сън живота им, показва.

Семейството става жертва на добре позната скица с ремонт на покриви и рекетиране за доста пари, като наемат майстора за коригиране на улуци, а след това се оказват със свален покрив и поискани 9000 лева, с цел да бъде възобновен. Стига се и до закани и опит за физическа разпра.

Потърпевшата Юлия Райчевска-Толова описа, че майсторът самичък се появил пред къщата им . Казал им, че вижда доста неща за ремонт. Тя му отказала. „ Веднага разбрах, че ще бъдем вкарани в страховит филм ”, описа Юлия Толова и добави: „ Мъжът ми сподели да го пуснем въпреки всичко, да му дадем късмет ”.

Майсторът предложил да почисти улиците за 50 лв.. Семейството го пуснало. Когато почнал да чисти, по думите му намерил и други недостатъци. Семейството поискало само да си довърши улуците. Майсторът се качил на покрива и почнал да смъква керемидите. Тогава декларирал, че е разкрил и изгнили греди. Предложил да направи главен ремонт. А сумата почнала да пораства. На другия ден пристигнал и втори занаятчия. Започнали да идват дамите им, фамилиите им. Впоследствие се появил още един занаятчия. Той декларирал, че е началник и сумата, за която са се договорили, не е тази.

„ Цялата сума, която бяхме изчислявали за труд и материали , беше 6000 лева, само че той сподели – 9000 . Скочил е върху мъжа ми и го е заплашил незабавно да дава парите ”, описа Юлия Толова.

Полицията в Садово е уверила фамилията, че ще спомага.
 
Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР